a po co mu te "ozdupki" odpustowe? zdejmij ta rure spod zderzaka i te progi bo to sie nadaje na ulice w Lebie, no chyba ze w waszych realich teren to kaluza na drodze... Ogolnie przyzwoite taczki ale mi sie bardziej widza srebrne lub czerwone i bez tej krypy z tylu. Dwa cale liftu i MT by mu nadaly nieco mniej bulwarowego charakteru.
[O1] Zwiększenie prześwitu.
Zwiń
X
-
[O1] Zwiększenie prześwitu.
Witam!
Poczytałem trochę forum i doszedlem do wniosku, że trzeba by podnieść trochę porzód octy. Postanowiłem zastosowac tulejki, ale przy okazji, jako że ma 250 k to bym wymienił i amorki i sprężyny. Czy możecie polecić jakieś amorki i sprężyny? Myślałem o gazówkach, żeby auto tak nie nurkowało. Zależy mi na prześwicie a nie na prowadzeniu.
-
-
syrir, wszystkie markowe typu Kayaby, Bilsteiny np B4 itd dadzą Ci zmniejszenie nurkowania, ale nie podniosą zawiasu, bo od tego są tulejki i springi. tych drugich poszukaj od wersji z dielsem i max wyposażeniem, bo to tak jest dobierane.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
U siebie zmieniałem cały przód. Amortyzatory Bilstein B4
Do tego sprężyny Kayaba K-Flex B RC1703
+ tulejka 1 cm i jest ekstra. Samochód stoi zdecydowanie wyżej i już nie zaczepiam o krawężniki. Jak chcesz to jutro postaram się zrobić fotki.
Wcześniej miałem stare sprężyny i tuleje 1cm + 0,9cm ale przy nowych sprężynach tuleję 0.9 zdemontowałem. Jak jesteś zainteresowany to mam dwie na sprzedaż
Co do aukcji są to przykładowe.
Komentarz
-
-
Zgadzam się z tym, że dodatkowe wyposażenie sporo waży ale podczas poszukiwań sprężyn nie było podziału na wersje wyposażenie tylko na silniki.Zamieszczone przez Tony065Sprężyn to poszukałbym ori, bo tu do kilku wersji silnikowych są te same. Mnie chodzi o to, że fabrycznie dobierane są do wersji wyposażenia, bo różnia wagi OI to prawie 200kg od golasa do wypasa :wink:
Komentarz
-
-
Ale ja w 100% się zgadzam. To wszystko waży... tylko, że nie ma rozróżnienia na rodzaje wyposażenia....Zamieszczone przez Tony065ulysse, ktoś mi tłumaczył że jest tak jak napisałem, bo sama klima waży ładnych parę kilo, dodaj do tego elektrykę szyb, okno dachowe itd a wysokość auta ma być na określonej wysokości.
Komentarz
-
Komentarz